Ubytování na farmě v Jizerských horách (+420) 602 781 488farmavysehrad@seznam.cz
Penzion v zimě

Ubytování

Ubytování pro skupiny a rodiny s dětmi:

Od roku 2018 se zaměřujeme na pobyt skupin a především pobyty rodin s dětmi. Pro vymezení bezpečného prostoru byl rekreační areál  oplocen a na jaře 2018 byl vybudován venkovní prostor pro dětské hry a bazén. Ubytovací prostory byly rozšířeny o hernu pro malé děti plnou hraček.

Chalupa  poskytuje ubytování ve čtyřech dvojlůžkových stylově zařízených pokojích.   Každý pokoj má možnost 2 přistýlek. Dva pokoje jsou v přízemí a z nových francouzských oken lze vycházet na terasu. Oba pokoje mají společnou chodbičku a kuchyňku (apartmán v přízemí). V patře jsou také dva pokoje se společnou chodbičkou a kuchyňkou (apartmán v patře). Vpravo od schodiště je pro všechny pokoje společná společenská místnost s krbovými kamny, s kuchyňským koutem, lednicí, TV se satelitem, jídelními stoly a sedací soupravou. Odtud je vchod do herny pro děti, kde jsou i uložené postýlky, židličky, sedačky a hračky pro malé děti.

V přízemí ve vchodové části do objektu je k dispozici WC a sprchový kout.

Sociální zařízení: Každý pokoj má ve vstupní chodbičce kromě velké šatní skříně k dispozici ledničku. Z této chodbičky se vchází do pokoje nebo do sociálního zařízení, které je vybaveno WC, sprchovým koutem a umyvadlem.

Vytápění: Objekt je v zimním období vytápěn centrálně. V chladných dnech si mohou hosté přitopit krbovými kamny ve společenské místnosti. Velká francouzská okna pokojů jsou orientována na jih, takže pokoje bývají vyhřáté od sluníčka.

Doprava, parkování: Příjezd na farmu je z hlavní silnice směr Janov a Bedřichov, jménem „Janovská“. Z ní se odbočí na místní ulici jménem „Vyšehradská“, kterou stoupáte vzhůru. Po projetí lesíku se cesta rozdvojí a vy zůstanete vlevo. V mírné zatáčce, dříve než se obě cesty zase spojí uvidíte odbočku vlevo s označením farmy, ohrady pro koně a ve vzdálenosti cca 100 metrů od silničky hlavní budovu farmy.

Stravování 

Pokud nehodláte vařit, z místních pizzerií a vývařoven vám přivezou ochotně objednané jídlo.  OC Rýnovka (vedle OBI)  poskytuje stravování  – nyní asijska kuchyně. Na křižovatce Ostrý roh najdete oblíbený motorest (1,5 km). V okolí přehrady i cestou do města či ve městě je velký výběr restaurací a občerstvení.

Vycházky

Koupání a mnoho dětských hřišť včetně dráhy pro odrážedla a in-line pohyb najdete na břehu jablonecké přehrady 2,5 km vzdálené. Okruh kolem přehrady s hrází měří 3,6 km, okruh kolem všech tří nádrží měří 5,1 km. Za hrází je areál „Vodní svět“ s  krytým  bazénem (25 m) a dalšími atrakcemi. Za křižovatkou Ostrý roh je podél Nisy také dětské hřiště s asfaltovými cestičkami pro kola, koloběžky a odrážedla.  

Vybavení chalupy

Obě kuchyňky jsou vybaveny klasickými sporáky a malými linkami s dřezem. Rychlovarné konvice, mikrovlnky a překapávače jsou v kuchyňkách i v kuchyňském koutu ve společenské místnosti. K dispozici je moderní nádobí s nepřílnavým povrchem. Pokud někdo potřebuje nějaké vybavení do kuchyňky, které nemůže najít, na požádání mu zapůjčíme z rezerv.